RUMA: Nova cisterna za pranje ulica

0
309

Rumski JKP „Vodovod“ u narednom periodu će svakog dana prati centralne ulica u poslepodnevnim i večernjim satima. Pranjem će biti obuhvaćene rumska Glavna ulica, Železnička, Orlovićeva, Partizanska, ulice 15. maja, 27. oktobra i Veljka Dugoševića

Pomoćnik direktora „Vodovoda” Igor Damjančuk kazao je, da je ovaj posao višestruko koristan, jer su ulice nakon što prođe cisterna, čistije, na kolovozu nema prašine, a i voda donosi osveženje, pa se ljudi osećaju prijatnije, u vrele dane.

Akcija je naišla na dobar prijem kod građana, već više od tri sedmice je sprovodimo i, u zavisnosti od temperatura, trajaće do kraja leta – naveo je Damjančuk.

Za potrebe pranja centralnih gradskih ulica JKP „Vodovod“ koristi cisternu zapremine osam kubika, koju je prošle godine kupio uz finansijsku potporu Opštine Ruma.

Ova cisterna se koristi i za snabdevanje žitelja pijaćom vodom, ukoliko je neko selo ugrožemo nestašicom vode, ali i ukoliko je zbog visokih dnevnih temperatura prolaznicima na Gradskom trgu potrebno osveženje – istakao je direktor, i naveo da novim cisternom preduzeće uspeva da pokrije potrebe svih mesta rumske i iriške opštine.

(D. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here