RUMA: Nova fasada na Muzičkoj školi

0
473

U Osnovnoj muzičkoj školi „Teodor-Toša Andrejević“ u Rumi, u toku su radovi na objektu škole, i to na zameni stolarije i izolaciji zidova.

S obzirom na izraženu potrebu smanjenja potrošnje energije u javnim objektima, Regionalna razvojna agencija Srem u saradnji sa sremskim opštinama, realizuje projekat „Uspostavljanje regionalnog sistema podrške razvoju energetske efikasnosti korišćenja obnovljivih izvora energije u Sremu“.

Škola je dobila švajcarsku donaciju u iznosu od 2,9 miliona dinara koja je namenjena za energetsku efikasnost škole, odnosno za dobijanje „zelenog pasoša“. U toj sumi novca muzička škola je imala mogućnost da izvrši zamenu kompletne stolarije i da uradi termo-izolaciju, odnosno fasadu.

S obzirom da je muzička škola dobila pre svega urađenu projektnu dokumentaciju za kompletnu energetsku efikasnost objekta, to školi pruža i priliku za nastavak projekta, odnosno da aplicira za nov konkurs, kako bi nakon pozitivnog ishoda i realizovanog posla škola postala u svakom smislu obnovljena i rad u njoj efikasniji i lepši.

Podsećamo, ovaj projekat finansira Švajcarska kancelarija za razvoj i saradnju, a jedna od 30 ustanova u Sremu na kojoj su se sprovela merenja i analiza potrošnje bila je i ova škola, u kojoj su radovi započeli sredinom novembra prošle godine.

(D. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here