RUMA: Nova ulaganja iz budžeta vredna 500 miliona dinara

0
642

Spreman rebalans budžeta u Rumi, sednica skupštine 13. juna. Priliv u opštinsku kasu omogućava efikasan rad

 

Zbog novog priliva transfernih sredstava u socijalnoj zaštiti, većnici opštine Ruma dali su saglasnost na prvi rebalans budžeta, po kojem će predloženi budžet sada iznositi 2,1 milijardu dinara, umesto dosadašnje dve, a o njemu će se već na narednoj sednici 13. juna izjasniti SO. Slađan Mančić, predsednik Opštine, smatra da je budžetsko poslovanje na zavidnom nivoui ističe da su od početka godine raspisani tenderi vredni 500 miliona dinara.

Namenska transferna sredstva Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koja nisu bila poznata u momentu izrade opštinske kase, doprinela su znatnom prilivu novca, zbog kojeg je bio potreban rebalans.

Stanje u budžetu nam omogućava da radimo efikasno. Uradili smo analizu trenutnog budžetskog poslovanja, do prošle nedelje prihodna strana je iznosila preko 850 miliona dinara. Očekujemo da u junu dostignemo milijardu, ili čak i da premašimo tu cifru – naglašava Mančić i podseća na nedavno završenu rekonstrukciju ulica u Buđanovcima i uvedenu javnu rasvetu u industrijskoj zoni „Rumska petlja“, projekte koji su u zbiru vredni oko 100 miliona dinara.

Mančić najavljuje rekonstrukciju Glavne ulice u Rumi, za koju je Uprava za kapitalna ulaganja pomogla sa oko 130 miliona dinara. Polako kreću i radovi na prečistaču otpadnih voda u Zapadnoj industrijskoj zoni. Završen je i tender za izgradnju vrtića u Putincima, a raspisan je za sanaciju vrtića u Rumi, i to objekta „Centar“.

Opština Ruma je rebalansom budžeta uvećala sredstva za Dom zdravlja. Obezbeđeno je dodatnih 9,5 miliona dinara, a novac će biti iskorišćen za kupovinu sanitetskog vozila, ali i sanaciju seoskih ambulanti – istakao je Mančić.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here