RUMA: Slovenci grade prečistač otpadnih voda u industrijskoj zoni

0
434

Opština Ruma i slovenački konzorcijum Kolektor potpisali su ugovor o projektovanju i izgradnji prečistača otpadnih voda za industrijsku zonu Rumen.

Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, kaže da se nada da će izgradnja biti završena do kraja 2018. godine i dodaje da će prečistač biti na parceli od 40 ari, te da je pre svega namenjen kompaniji Hutchinson, a biće dostupan i drugim investitorima u industrijskoj zoni Rumen.

Obavezali smo se da ćemo preuzeti na sebe izgradnju prečistača kada smo pregovarali o dolasku francuskog investitora u Rumi. Reč je o jednoj sinhronizovanoj akciji države, koja je stala iza nas i preko Ministarstva privrede Opštini Ruma prenela sredstva u iznosu od 100 miliona dinara, a prethodno nam je zemljište za tu namenu ustupila Republička direkcija za imovinu – rekao je on.

Mančić je dodao da je „uloženi trud bio opravdan, jer kompanija Hutchinson kreće sa izgradnjom petog i šestog proizvodnog pogona, zapošljava već oko 700 ljudi i isplaćuje dobre plate“.

Naravno prečistač ćemo staviti na raspolaganje i drugim kompanijama u toj radnoj zoni – Albonu, Calzedoniji, Insertu i novim kompanijama koje će tek graditi svoje pogone – poručio je Mančić i dodao da će slovenački konzorcijum za podizvođače angažovati domaće kompanije.

Direktor konzorcijuma Kolektor, Jernej Hrovat napomenuo je da je njegova kompanija jedna od najjačih konzorcijuma u Sloveniji, te da ima ima bogato iskustvo na ovim poslovima.

Vaša radna zona i investitori će dobiti jedno moderno postrojenje koje će, u zavisnosti od potreba, moći da proširi svoje kapacitete i na taj način prati investicioni razvoj. Zaštita životne sredine biće na najvećem mogućem nivou i očekujem da ćemo uspešno sve poslove na ovom projektu privesti kraju do kraja godine – istakao je Hrovat.

 

https://www.ekapija.com/news/1998074/slovenacki-konzorcijum-kolektor-gradi-precistac-otpadnih-voda-u-rumskoj-industrijskoj-zoni-zavrsetak

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here