RUMA: Ukidanje liste čekanja u vrtiće

0
916

Lokalna samouprava u Rumi nalazi se na pragu rešenja problema liste čekanja za upis dece u vrtiće, što bi moglo da usledi već početkom septembra. Pored izgradnje vrtića u Putincima, pronađena je lokacija za novi objekat u Rumi, koji bi se adaptirao za potrebe predškolaca i tako bi bila upisana sva deca bez čekanja.

Odlukom Opštine Ruma da od ove godine vrtić bude besplatan za svu decu, doprinela je i porastu interesovanja roditelja da ih upišu u ustanovu za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Poletarac“. Kako kažu da se u ovoj lokalnoj samoupravi trenutno na listi čekanja nalazi 130 mališana.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić kaže da je pronađena lokacija za novi objekat u samom gradu, gde bi se do septembra mogle formirati četiri vrtićke grupe.

Ono što je važno napomenuti je da smo odlučili da prostor kod rumskog Doma zdravlja, u kome se trenutno nalazi JKP „Parking“, oformimo novi vrtić – naglašava Mančić. – U novom vrtiću u Putincima formiraće se dve grupe po 50 dece iz ovog mesta, Žarkovaca i Donjih Petrovaca.

Ruma je i dalje jedina lokalna samouprava u Sremu koja finansira celokupan boravak sve dece u vrtićima. Ranije su roditelji za prvo i drugo dete plaćali po 3000 dinara, ali finansijskim jačanjem budžeta stekli su se uslovi da omoguće ovu pogodnost roditeljima.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here