Rumski policajci pronašli novčanik pun evra ispred Egzitovog kampa i vratili vlasniku

1
4577

Policijski službenici Aleksandar Živković i Radovan Vejić zaposleni u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica – Policijska stanica Ruma pronašli su juče ispred Egzitovog kampa novčanik sa novcem i ličnim dokumentima muškarca srednjih godina iz Novog Sada i odmah ga vratili presrećnom vlasniku.

Kako saznajemo, ovi policajci su radno u Novom Sadu kao ispomoć u obezbeđenju festivala.

Prilikom obilaska kampa primetili smo na šetalištu kožni novčanik braon boje u kojem su se nalazila lična dokumenta, šest stotina evra i oko osam hiljada dinara. O svemu smo odmah obavestili dežurnog starešinu, nakon čega je građanin pozvan u kamp gde mu je i novčanik vraćen – priča Aleksandar Živković.

Prema rečima njegovog kolege Radovana Vejića, vlasnik novčanika se pojavio posle petnaestak minuta, proverio da li je sve tu i vidno uzbuđen im se zahvalio.

Ovo je jedna od satisfakcija policijskog posla, kada pomognete ljudima i vidite koliko to njima znači. A znači i nama, jer nema lepšeg osećaja kada uradite nešto dobro i korisno. Biti na usluzi građanima, zaštititi ih, pomoći im u nevolji, rešiti problem, to su osnove policijskog posla, zato i jesmo tu – ističe Vejić.

Za ove momke, starešine imaju samo reči hvale i za njih kažu da su primerni mladi ljudi i odgovorni i dobri policajci.

Za Radovana Vejića kažu da je završio osnovnu policijsku obuku u Centru za policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i da je u službi oko godinu i po dana. Nakon završenog pripravničkog staža radi kao pozornik u centru Rume i već pokazuje zapažene i značajne radne rezultate.

(blic.rs)

1 COMMENT

  1. Tako sam i ja vratila pun dinara, i posle krenulo sve nizbrdo.
    Pitam se kad cemo se od postenja obogatiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here