Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Saobraćajna nesreća u kojoj je teško povređen učenik šestog razreda OŠ “Jovan Popović”, i članak o tom događaju objavljen na Portalu, izazvao je ogromno interesovanje Mitrovčana.

img_20161126_103422Mada su u prvi plan izbile mnoge nepravilnosti koje se odnose na režim saobraćaja u neposrednoj blizini škola, ipak je bilo i mnoštvo nesuvislih i zlonamernih komentara na društvenim mrežama na račun učesnika saobraćajne nezgode.

Izlazeći u susret roditeljima maloletnog dečaka, koji se, kako saznajemo, oporavlja u Beogradskom kliničkom centru, taj članak je uklonjen sa servera Portala. S obzirom na izvesne netačnosti koje smo preneli usled pogrešnih obaveštenja dobijenih od neformalnih izvora, zatražili smo zvanično saopštenje o ovom slučaju od Službe za javnost lokalne Policijske uprave.

Dobijeno saopštenje prenosimo u njegovom izvornom obliku kako bi lokalna javnost bila potpunije informisana o celom slučaju.

“Dana 22.11.2016. godine, oko 08,00 časova, na raskrsnici ulica Petra Preradovića i Vase Pelagića u Sremskoj Mitrovici, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj je povređeno 11-godišnje dete.

Njega je, dok je prelazio ulicu van pešačkog prelaza, udario putnički automobil „jugo“ kojim je upravljala 37-godišnja žena. Zbog zadobijenih povreda, dete je preveženo u Urgentni centar u Beogradu.

Po naredbi nadležnog tužioca, uviđaj je izvršila policija. Protiv vozača je podneta krivična prijava za krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nadležnom tužiocu.”

Ostavite komentar

*

captcha *

  1. Darko Odgovori
    Čudi me da se nije i ranije desila nesreća, cela ulica je kritična na glavnom ulazu nema sređene pešačke staze nema pešačkih prelaza kola su parkirana na ulaz pa se deca provlače između njih, građara koja je do samog ulaza gde šleperi stalno vršljaju i naravno vozači koji nepoštuju ograničenje brzine.
  2. Dragan Odgovori
    Procitao sam pazljivo sve komentare koji su objavljeni povodom ove saobracajne nesrece. O ovome sam razgovarao sa ocem nastradalog deteta, posto smo prve komsije i o ovome sam upoznat jer svaki dan se raspitujem o zdravstvenom stanju malog komsije. Kao prvo dete nije pretcavalo put, vec je prelazilo na pesackom prelazu. TRAG KOCENJA je bio 8 metara. Dete nije palo u nazad i udarilo glavom od beton, vec je rukama se uhvatilo za branik da nebi palo pod kola. Od udarca je doslo do krvnog podliva (hematoma) u predelu glave (na prednjoj strani). Odmah je upucen na bolnicko lecenje u Beograd. Trenutno se nalazi u Decijoj bolnici u Tirsovoj ulici. Zbog velikih bolova sve donedavno je bio vestacki uspavan, pre par dana je prebacen iz sok sobe, sa njim je i njegova majka i bdi nad njim.