ŠID: Literarni konkurs za učenike povodom Dana pobede

0
193

U čast 9. maja, Dana pobede Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva „Šid“ i Opštinski odbor SUBNOR Šid raspisuju Literarni konkurs za sve učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i sve učenike srednjih škola

Teme literarnog konkursa:

  1. Nisu svi ljudi tako rđavi kao što to rđav čovek misli (Ivo Andrić);

2. Tako je malo ljubavi među ljudima. Ko ume da voli, ne bi trebalo ništa drugo da radi (Duško Radović);

3. Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju nimalo (Duško Radović);

4. Teško zemlji kuda vojska prođe (Njegoš);

5. Nije važno što ne činimo dobro, važno je da ne činimo zlo (Meša Selimović);

6. LJubav je život. Sve što razumem, razumem samo zato što volim (Tolstoj);

7. Kada bogati započnu rat, siromašni su ti koji ginu (Sartr).

Radove će pregledati i ocenjivati stručni žiri kojeg će imenovati Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva „Šid“. Organizatori će obezbediti prigodne poklone i diplome učesnicima konkursa koji su napisali najbolje radove i diplome za sve učesnike konkursa. Radovi će biti razvrstani po kategorijama i uzrastu učesnika konkursa.

Uslovi i postupak organizovanja literarnog konkursa

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola i svi učenici srednjih škola. Teme literarnog konkursa mogu biti obrađene u obliku proznog sastava (priča, esej, pismo i slično) ili u obliku pesme.

Radovi mogu biti pisani na srpskom jeziku ćiriličnim pismom ili na ruskom jeziku. Uz radove moraju biti navedeni ime i prezime autora, uzrast, adresa prebivališta, naziv škole, ime i prezime profesora-mentora, elektronska adresa ili broj telefona. Prihvata se najviše po jedan rad za svaku ponuđenu temu od jednog autora.

Gotove radove, zapakovane u kovertu potrebno je dostaviti u prostorije Udruženja sprsko-ruskog prijateljstva u Šidu, ulica Karađorđeva broj 85 (zgrada stare ambulante).

Gotovi radovi se mogu dostaviti i u elektronskoj formi na adresu micodjukic64@gmail.com

Radovi se u pismenoj ili elektronskoj formi moraju dostaviti Udruženju srpsko-ruskog prijateljstva „Šid“ najkasnije do 01. maja 2018. godine.

Osobe za kontakt su Đukić Mićo (064/892-08-97) i profesor Lukić Dušan (063/868-01-98).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here