ŠID: Nova saobraćajnica ka industrijskoj zoni

0
680

Novoizgrađena pristupna saobraćajnica u delu stare industrijske zone u Šidu stvorila je uslove prvoj stranoj kompaniji „Fleksi Sohlenu“ da proširi svoj proizvodni program.

Dobra infrastruktura, osnovni je preduslov za stvaranje povoljne klime investitora, smatraju u opštini Šid i najavljuju nastavak opremanja novoformirane radne zone na površini od 120 hektara kod Adaševaca.

Pristupna saobraćajnica u dužini od 300 metara, koju je finansirala lokalna samouprava sredstvima od tri miliona dinara, mnogo će olakšati poslovanje, ne samo italijanskoj kompaniji koja proizvodi đonove, već i domaćim privrednicima.

Iako smo mi firma koja je tek u razvoju, asfalt koji je zamenio postojeći tucanik, nama mnogo znači, jer će nam sada kamioni imati lakši pristup. Trenutno zapošljavamo oko 40 radnika, koji rade u dve smene i naša proizvodnja je usmerena kako na strano i domaće tržište. Ovde smo u zakupljenoj hali, ali sada možemo da razmišljamo i o otkupu, jer imamo stvorene uslove za bolje poslovanje – kaže Nikola Labus, menandžer finansija i administracije u „Fleksi Sohlenu“.

Po rečima nadležnih, za ovu radnu zonu već ima zainteresovanih investitora, sa kojima su u toku pregovori, koji bi trebalo da se okončaju dobrom saradnjom.

(novosti)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here