Šidski naprednjaci odlučili da očiste svoje redove: METLA ZA PREDRAGA VUKOVIĆA!

2
3886

U susret Predsedništvu SNS, na kome će, kako je najavljeno, biti razmatrani izveštaji lokalnih odbora i funkcionera, ali i sankcionisani oni koji su kršili zakon, nisu ispunili očekivanja ili su se okoristili o stranku, pojedinci su počeli sa lobiranjem kako bi opstali na dosadašnjim funkcijama, a jedan od njih je i Predrag Vuković iz Šida koji je već smenjen sa mesta poverenika SNS-a za ovu opštinu, a sada je i pred razrešenjem sa funkcije predsednika ove opštine.

Poput nekolicine drugih lokalnih moćnika o kojima su mediji ovih dana pisali da su na listi za čistku, i Vuković se raspitivao po centrali stranke za svoju dalju sudbinu.

Na lokalu je opšta histerija posle najave da će se vrh stranke nekima zahvaliti na saradnji. Upravo oni kojima su se mediji najviše bavili, e, oni se najviše raspituju. Pravdaju se da to što pišu novine nije tačno, da ih ljudi mrze, pa poturaju takve priče. Naravno, mi znamo šta je tačno – kaže Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a.

Kada je reč o Predragu Vukoviću, o njemu su svojevremeno mediji otkrili da je osuđen pred sudom u Hrvatskoj zbog šverca cigareta. Naime, on se našao u centru skandala pošto ga je hrvatska policija zatekla u vozilu sa cigaretama koje je prenosio u gepeku, vrednim 4000 evra, namenjenih daljoj prepodaji.

Na paklicama su bile akcizne markice Republike Srbije čija je prodaja zabranjena u susedstvu.

Opštinsko tužilaštvo u Vukovaru zatražilo je da se Vuković kazni sa 50 prosečnih dnevnih zarada u Hrvatskoj, pošto je i sam državljanin Hrvatske i rodom iz Vukovara, međutim, zbog skraćenja psotupka ipak je osuđen na kaznu od skoro 9.000 kuna, što je danas oko 150.000 dinara, dok su troškovi postupka bili oko 5.000 dinara. Vuković je ipak izbegao zatvor, zato što hrvatski krivični zakon za ovo delo predviđa novčano kažnjavanje ili godinu dana zatvorske kazne.

Funkcioner Vuković se branio da cigarete uopšte nisu njegove, već su „samo nađene“ u njegovom vozilu (?!)

Vuković je i ranije bio javni funkcioner u Šidu, a od 2004. do 2008. godine bio je direktor lokalnog preduzeća za stambene usluge i građevinsko zemljište, tada kao član Srpske radikalne stranke. Po svemu sudeći, izgleda da je sadašnjoj stranci prekipelo da pokriva njegove repove iz prošlosti kao i način na koji trenutno vršio funkciju, te je rešila da se u potpunosti, distancira od njega.

(Milan Milivojević)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here