Srednjoškolac iz Sremske Mitrovice pobedio na Internacionalnom takmičenju kuvara!

0
2515

Sedamnaestogodišnji Mihajlo Isaković iz Sremske Mitrovice pobedio je na Internacionalnom takmičenju kuvara održanom krajem aprila u Budvi.

Ono što celu priču čini posebno interesantnom je činjenica da je reč o učeniku trećeg razreda ugostiteljskog smera Ekonomske škole ’’9.maj’’. Inače, Mihajlo je odličan učenik, a kulinarstvom se bavi od malih nogu.

Posle ’’Gastro kupa’’ održanog jesenas u Novom Sadu na kojem sam osvojio treće mesto, usledio je poziv od Kulinarske federacije Srbije da postanem njen član, što je za mene ogromna čast. Nadam se da sam ovom zlatnom medaljom opravdao njihovo poverenje, sa ponosom priča mladi mitrovački kuvar.

Srpski kulinarski tim brojao je 12 članova, koji su ukupno u Budvi osvojili 11 medalja, dve zlatne, dve srebrne i sedam bronzanih.

-Još kao dete pokazivao sam veliku sklonost ka kulinarstvu, stalno sam sa mamom i bakom provodio vreme u kuhinji. To su mi bili najradosniji momenti iz detinjstva. Pomagao sam im u spravljanju jela, brižljivo učio recepture, ali i sam eksperimentisao i stalno se usavršavao. U Budvi u onako jakoj konkurenciji nisam očekivao pobedu, ali sam o njoj potajno maštao. Beskrajno sam sretan što sam osvojio zlatnu medalju, govori Mihajlo vredno se pripremajući za Međunarodno takmičenje u Nišu, koje će se održati od 15-17.juna.

vojvodinainfo.rs

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here