„SREM U SRCU“: Najbolji provod je u NOVIM BANOVCIMA 20. maja

0
1485

Udruženje građana Eko-Ban iz Novih Banovaca 20.maja organizuje manifestaciju pod nazivom ,,Srem u srcu“ koja polako postaje tradicionalna i ove godine se  po treći put organizuje u Novim Banovcima.

Manifestacija je zamišljena kao porodična, pogodna za sve uzraste, promoviše kulturu i tradiciju Srema kroz narodne igre, muziku, citate, recitacije, tradicionalnu nošnju kao i tradicionalnu sremsku kuhinju.

Eko-Ban ima fantastičnu saradnju sa ostalim udruženjima iz opštine Stara Pazova kao i sa udruženjima iz okoline, tako da ćemo ove godine imati tridesetak udruženja koji će nam se predstaviti i preneti deo zaboravljenih običaja – ističe Nikša Pavić, jedan od organizatora.

-Program zvanično počinje od 12 časova i u programu će nam se predstaviti Kulturno-umetnička društva, pisci, glumci, crkveni hor, tamburaši, od 18 časova gost je Cakana sa bendom u izvođenju tradicionalnih srpskih pesama, a od 20 časova koncert benda Ođila,koji uvek pruže fantastičan audio vizuelni spektakl.

Srem u srcu je ovaj put veoma posebna manifestacija, jer nam po prvi put dolaze gosti sa Kosova iz mesta Zvečan koji će se s nama družiti nekoliko dana i imamo priliku da pokažemo kakvi smo domaćini.

– Pozivamo Vas da dođete i da zajedno sa nama uživate u lepom nedeljnom danu i bogatom kulturnom programu, obećavamo najbolji provod do sada, uz najbolje organizovanu manifestaciju UG Eko-Ban do sada ističe naš sagovornik.

Nedelja 20. maj od 12 časova ispred restorana Priča u Novim Banovcima, od 18 časova Cakana od 20 časova koncert bend Ođila.

 

(pazovaindjijavesti.com)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here