Sremskim opštinama 55 miliona dinara za modernizaciju vodovodne mreže

0
642

Šest opština u Sremu dobile se sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za realizaciju devet projekata koji se tiču izgradnje, sanacije ili rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno preko 55 miliona dinara.

Opština Inđija dobila je najviše sredstva kada je u pitanju pomenuti konkurs. Blizu 20 miliona dinara biće utrošeno za prvu fazu radova na izgradnji povezanog cevovoda Inđija – Beška, tačnije od fabrike „Grundfos“ do šahta kod Crpne stanice Beška Jug.

Opštini Pećinci odobreno je preko 12.500.000 dinara za realizaciju dva projekta, a u pitanju su radovi na izgradnji druge faze radova na izgradnji otpadnih voda u Donjem Tovarniku i sanacija hidrotehničke i elektro opreme na izvorištu Obrež.

U dva naselja gradske opštine Sremska Mitrovica radiće se na izgradnji vodovodne mreže od Crpne stanice Manđelos do Crpne stanice Čalma, a biće realizovana i druga faza radova na izgradnji lokalne vodovodne mreže u ulici Stojana Pandurevića i dela ulice Luke Sretenovića u naselju Noćaj, što će koštati preko 12 miliona dinara.

Irižane očekuje sanacija hidrotehničke i elektro opreme Crpne stanice Borkovac za Irig i Vrdnik i izgradnja, opremanje i povezivanje bunara u naselju Neradin za šta je izdvojeno preko 8.700.000 dinara.

Više od 3.700.000 dinara biće utrošeno za izgradnju kanalizacije, odnosno odvođenje upotrebljenih voda sa kućnim priključcima u delu ulice Jana Sikore i ulici Dr Georgija Mihajlovića u Staroj Pazovi, dok će u rumskom naselju Mali Radinci biti izgrađena pumpna stanica za povišenje pritiska sa poveznim cevovodom za potrebe poboljšanja vodosnabdevanja u ovom naselju, što će koštati nešto više od dva miliona dinara.

(S. P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here