Sremskokarlovački brodovi zaplovili punim jedrima

0
427

Četvrta međunarodna pesnička manifestacija „Sremskokarlovački pesnički brodovi“ privukla je ove godine rekordan broj učesnika iz regiona Srbije i okolnih zemalja.

Konkursom se bile predviđene dve kategorije: u prvoj su pesme neprolazne inspiracije „Sve je ljubav“, dok je druga kategorija ponela naziv „Pesme s česme Četiri lava“.

Prva nagrada u kategoriji „Sve je ljubav“ pripala je Gordani Mišev iz Beograda za pesmu „Mogla bih“, druga Vesni Andrejić Mišković iz Sibinja (Hrvatska) za pesmu „Volim te, stara moja“, a treća Zori Anđelković iz Sremskih Karlovaca za pesmu „Neuzvraćena ljubav“.

U kategoriji pesama posvećenih česmi Četiri lava, prvonagrađena je pesma „Vratiću se tebi“, Novosađanina Mirka Stikića, drugo mesto dodeljeno je Nikoli Rausavljeviću iz Novog Sada za „Pesme s česme Četiri lava“, dok je na trećoj poziciji pesma „Fontana želja“, Srećka Aleksića iz Beograda.

U uži izbor za najviša pesnička priznanja ušli su pesnici Petar Jovanović General, Marina Žinić Ilić, LJiljana Fijat, Milojko Kaloserović, Mirjana Brkljač Hemun, Milorad Kuljić, Gordana Stojkov Radulović, Dragica Ždralić, Milen Šelmić, Nataša Andrić, Slobodan Cvitković, Milica Mima Dmitrović, Predrag Bubanja, Nataša Bundalo Mikić i Momčilo Janjičić.

Kao i minulih godina, iza ove manifestacije ostaće zajednička zbirka pesama, kao svedočanstvo nadahnuća jednog vremena i događaja koji na najbolji način promovišu Sremske Karlovce kao istinskog centra tradicije i kulture.

Predsednik žirija za izbor najboljih pesama bio je Zoran Dašić Daša, vođa grupe „Legende“, a za odabir pesama još su bili zaduženi Boban DŽeverdanović, predsednik Udruženja SK-ART“ i Vesna Fekete, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu. Kako je najavljeno, nagrade ovogodišnjim laureatima uručiće zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, dr Nebojša Kuzmanović.

Svečano otvaranje je zakazano na Vidikovcu, 21. jula u 18.30 časova.

Organizator pesničke smotre je Udruženje građana „SK-ART“, a generalni pokrovitelj je Opština Sremski Karlovci.

(karlovackilist.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here