Srušeni nelegalno izgrađeni objekti u Kamenjaru

0
908

Na parceli namenjenoj za zidanje tri zgrade za pripadnike snaga bezbednosti, odlukom nadležne gradske uprave, srušena su dva nelegalno izgrađena građevinska objekta.

Reč je o objektima dimenzija 9 sa 4 metara, a kad se povade temelji, pristupiće se rušenju i preostalog dela objekta kod komšija, navodi inspektor, kao i objekta iz Marsilijeve ulice. Dodao je da su u pitanju dva pomoćna objekta.

Pomenuta parcela se nalazi u Naselju “Marko Peričin Kamenjar”, na kojoj bi u narednom periodu trebalo da počne izgradnja pomenutih zgrada. Parcelu obezbedio je Grad Sremska Mitrovica, a gradnju finansira Republika.

Država je formirala preduzeće „Sava“ koje će zajedno sa gradom preduzimati potrebne rade oko projekta. Oni su raspisali javnu nabavku za izvođača radova za izgradnju 15.000 kvadratnih metara stambenog prostora.

 “Mi smo nekoliko dana intenzivno pokušali da dođemo do informacija ko su vlasnici pomenutih objekata, ali nažalost nismo nismo u tome i uspeli, pa smo naveli da su vlasnici NN lica i ubrzali sam postupak”, kratko je objasnio Dragan Baošić, građevinski inspektor.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here