Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Iz nekog razloga, partijski kadrovi kojima je dato u zadatak da se pozabave lokalnom turističkom ponudom, ponosno su izjavili za lokalne medije kako Mitrovica ima bogatu ponudu za svoje turiste.


Ono na čemu se, po njihovim rečima, može poraditi je povećanje smeštajnih kapaciteta. Od strane Agencije koja vrši klasifikaciju na nacionalnom nivou do sada je samo Hotel “Srem” u blizini KPZ-a dobio tri zvezdice, s obzirom da pored uslova za višednevni boravak poseduje i 11 soba.

Osim ovog hotela postoji i određeni broj privatnih smeštaja, ali to i dalje nije dovoljno da zadovolji potrebe na osnovu broja turista koji dolaze u Sremsku Mitrovicu. Iz tog razloga lokalna samouprava je izdvojila sredstva kroz konkurse za opremanje smeštaja u ruralnim sredinama. Kako se saznaje, postoje i zainteresovani investitori koji bi počeli gradnju hotela u blizini Poslovno sportskog centra Pinki.

turistiInače, grad je u prethodnom periodu obezbedio podsticaje zainteresovanima za gradnju hotela, hostela ili objekata slične namene, u vidu oslobađanja 80% od plaćanja komunalnog opremanja.

Ono što, svakako, predstavlja problem kada je u pitanju ponuda turistima je nesposobnost da se mitrovački posetioci oslobode svih onih problema koje ima domaće stanovništvo.

Jer, čemu Carska palata i eksponati Muzej Srem ako su te ustanove uglavnom zatvorene u toku većeg dela dana, sa zaposlenim koji su nezainteresovani da se bakću sa nekakvim turistima.

Čemu razgledanje ostataka rimskih iskopina, ako postoji neprestana opasnost da turiste napadnu psi lutalice ili neuravnoteženi, pijani Hasan.

IMG_20160420_121820Čemu mnoštvo ugostiteljskih objekata na Šunjalištu i u široj okolini, ako goste neprestano saleću nasrtljivi prosjaci svih starosnih doba.

No, ipak, najveći problem kada je turistička ponuda u pitanju, predstavljaju nestručni i neškolovani partijski kadrovi koji se, po stranačkoj liniji, bave ovim poslom i koji ne poznaju suštinu onog što bi trebalo da rade.

A sa li će se, nakon što su naprednjaci  ušli u koalicionu saradnju sa strankama poput Čankove lige i radikala, koje već poslovično bije glas da su inteligentni i sposobni, i ovaj segment privrede podići sa dna – vrlo brzo ćemo se uveriti.

(M.M.& S.P.)

Ostavite komentar

*

captcha *

  1. Zlata Đukić Odgovori
    Bila sam u Muzeju u Noći muzeja i po ko zna koji put ostala šokirana.Zar ono ne može makar da se očisti i okreči.Ono više liči na napušteni magacin nego na muzej-Zamislite da neka druga zemlj ima takvo bago.Tamo se ama baš ništa ne radi ,ima puno nezaposlenih koji bi od onog rugla mogli nešto i da naprave.Sunčani sat u mnoštvu nabacanih spomenika i smeća.
  2. BB Odgovori
    Možemo im ponuditi plažu u letnjem periodu sa čudnim objektima na obali, kao i sa kamp naseljem koje izbacuje fekalije, a deca se u blizini kupaju. Ali, koga brige za decu, kada su u pitanju interesi lokalnih kretena
  3. Lepak Odgovori
    Imamo turisticku organizaciju, sta ce nam turizam.