Suđenje hranitelju zbog SEKSUALNOG UZNEMIRAVANJA ŠTIĆENICE

0
1632

S obzirom na to da je Osnovni sud u Šidu odbio sporazum o priznanju krivice hranitelja Mirka M. (60) iz Šida, on će na suđenju morati da pokuša da ospori navode da je poslednjih šest godina uznemiravao štićenicu koja je bila kod njega od svoje sedme godine.

Kada ga je učenica, sada osamnaestogodišnjakinja, polovinom januara prijavila Centru za socijalni rad, a oni odmah obavestili policiju, osumnjičeni je u Tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, priznao svoju krivicu i potpisao sporazum. Prema tome, tužilac mu je za ovo krivično delo odredio godinu dana kućnog pritvora.

Ipak, na ovu odluku Tužilaštva javnost je reagovala burno, smatrajući da to nije adekvatna kazna za njega. Sud u Šidu bio je sličnog stava i odlučio je da ne prihvati njegovu nagodbu.

Učenica treće godine Srednje tehničke škole u Šidu, odmah je izmeštena u drugu hraniteljsku porodicu, nakon što je otkrila ovaj slučaj. Ona je ispričala da je Mirko prvo počeo dodirivati po kosi i glavi, da bi se kasnije svelo na dodirivanje njenih grudi, intimnih delova tela, tražeći da i ona to radi njemu.

Ona je psihički sada stabilno, ali želi da napusti ovu sredinu, što mi ne bismo želeli. Vratila se svojim školskim obavezama, tu su joj drugari koji joj pružaju podršku, ali ceo ovaj slučaj ostavio je posledice – kaže Dejan Logarušić, direktor šidskog Centra za socijalni rad.

Štićenica koja je rodom iz Erdevika, sa svega sedam godina izmeštena je u novu porodicu, jer je bila iznemogla od gladi. Njena majka, teški psihički bolesnik, nije bila u stanju da vodi računa o njoj. Otac joj se obesio i nikoga drugog nije bilo da preuzme brigu o detetu.

(Smiljka Kostić/ foto: Enovine))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here