ŠULJAM: Postavljanje nove elektromreže

0
338

Nova niskonaponska mreža postavlja se u Šuljmu, čime se realizuje dogovor o zajedničkom finansiranju poboljšanja elektromreže u selima mitrovačke opštine sklopljen između organa lokalne samouprave i Elektrovojvodine.

„U Šuljmu se rade dve ulice dužine oko tri kilometra niskonaponske mreže, biće postavljeno oko 75 novih bandera i urađeno novih 175 priključaka na niskonaponsku mrežu domaćinstava. Sada radimo dve ulice i najesen ćemo raditi i treću ulicu tako da će praktično kompletno selo dobiti novu niskonaponsku mrežu i na taj način više neće biti problema sa naponom. Od sada će biti zagarantovani napon od 220 volti tako da meštani neće imati problema sa njihovim uređajima i distribucijom električne energije” – objasnio je gradonačelnik Vladimir Sanader dodajući da je do sada oko 95 odsto niskonaponske mreže u selima izjednačeno sa gradskim kvalitetom.

Kada je reč o Šuljmu, po rečima Danijela Veselinovića, predsednika Saveta Mesne zajednice, pored elektromreže, ulaže se i u putnu infrastrukturu.

Vrednost radova iznosi 15 miliona dinara, a najesen je planirano još oko 5 miliona dinara da se uloži u drugu fazu koja je investicionog tipa.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here