SVAŠTA! Kritikuju policiju zato što je rešila slučaj

0
304

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, uhapsili su N. A. (1992) iz okoline Šapca, koji je 16. novembra upao u kuću Jelene Grujić Ristić, predsednice Opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima, u pokušaju da izvrši krađu.

Ministar Nebojša Stefanović u saoštenju je naveo da je ova istraga bila proglašena kao jedan od priorioteta, a da je policija i u ovom slučaju pokazala da je efikasna. Dodao je da je policija pronašla dovoljno dokaza i uhapsila izvršioca te da je osumnjičeni prepoznat i od strane supruga predsednice odbora Nove stranke.

Važno je reći da ova provala ni na koji način nije politički motivisana, već se dovodi u vezu sa više razbojničkih pljački u prethodnom periodu za koje se sumnjiči upravo N.A.’‘- objasnio je Stefanović.

Đura Mandić načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica, reagovao je saopštenjem povodom hapšenja osumnjičenog za više provala na području Srema, i pokušaja da se ovaj slučaj ispolitizuje.

„Ne mogu da sakrijem razočaranje nastavkom napada na policijske službenike koji su savesno i efikasno radili svoj posao. Za 25 godina, koliko sam već u Ministarstvu unutrašnjih poslova, mnogo toga sam imao prilike da vidim, ali mi se još nikada nije dogodilo da neko napada policiju zato što je rasvetlila krivično delo i privela osumnjičenog pravdi. Ne samo ja, već i moje kolege iz Policijske uprave Sremska Mitrovica koje su rešile krivično delo na štetu predsednice odbora Nove stranke u Pećincima, veoma smo iznenađeni napadom na policiju i pokušajem politizacije ovog slučaja. Omalovažavanjem našeg danonoćnog rada niko neće pokolebati policiju u Sremu i, uprkos ovakvim pritiscima, nastavićemo da odgovorno i profesionalno obavljamo svoju dužnost, na šta smo se i obavezali građanima“ – navedeno je u saopštenju.

Inače, u opštini Pećinci 24. decembra održavaju se vanredni lokalni izbori.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here