Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Po najavi nadležnih iz Mesne zajednice u Čalmi, za preobraženjsko poslepodne u ovom selu nudi se bogat program i dobra zabava kod gostoprimljivih domaćina. 

Povodom ovog velikog crkvenog praznika, 19. avgusta, održaće se prvi „ČALMANSKI BAZAR TRADICIJE“ i to u velikom parku u centru Čalme. Organizatori manifestacije su, pored Saveta Mesne zajednice i Udruženje žena „Ženski svet“.

Kako kažu, cilj manifestacije je očuvanje tradicije, kulture i običaja svih onih koji su u Čalmi živeli, onih koji u njoj danas žive i onih koji su ostavili traga u hronici sela. Posetioce očekuje takmičenje u starim sportovima, narodnoj trdiciji i kulinarskim veštinama.

Na početku, u 14 časova počeće KOTLIĆIJADA. Oragnizatori su se potrudili da se učesnicima obezbede meso, hleb i drva za svaku ekipu. Ukoliko smatrate da ste spremni na kulinarsko takmičenje potrebno je da se prijavite organizatoru (br. tel. 063/82 62 009, Slobodan Kekić ), a kotizacija je dve hiljade dinara.

U 15 časova počinju takmičenja koja će se održati pod nazivom VIŠEBOJ. Ujedno je to peta godina kako se organizuje „Sportski dan kao nekad“ i postao je tradicionalan. Prilika je da se snage odmere u starim sportskim igrama i to u sledećim disciplinama: bacanje kamena s ramena, skok u dalj iz mesta i ekipno takmičenje u nadvlačenju konpca, sa ekipama koje broje šest članova.

Vredne žene čalmanske iz Udruženja žena „Ženski svet“ pobrinuće se da posetiocima manifestacije predstave svoje radove.

 

(S. P.)

Ostavite komentar

*

captcha *