Svečano obeležen Dan Opšte bolnice

0
2197

Prigodnom svečanošću, protekle sedmice je obeležen Dan Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i 192 godine od njenog osnivanja.

Prisutnim gostima obratio se direktor dr Živko Vrcelj podsetivši da se u ovoj ustanovi godišnje obavi 250.000 specijalističkih i dijagnostičkih pregleda, izvrši oko 7000 hirurških operacija i hospitalizuje blizu 20.000 pacijenata.

Opšta bolnica je kupila novi ultrazvučni aparata sa LCD monitorom, baterijski motorni sistem za ortopediju, a odobrena je i nabavka novog CT aparata i dva sterilizatora novije generacije. 

Pored toga, bolnica je deo projekta Centra za žrtve seksualnog nasilja „ZAUSTAVI – ZAŠTITI – POMOZI“, kao i projekta za razvijanje i poboljšanje zdravstvenih i socijalnih usluga za ugrožene društvene grupe u okviru programa prekogranične saradnje sa Hrvatskom. U okviru navedenog projekta u Ustanovi je osnovano Odeljenje za produženo lečenje i negu terminalnih stanja, nabavljena kompletna neophodna oprema, obezbeđen stručni kadar za lečenje i negu teško obolelih pacijenata.

Takođe, naša bolnica redovno organizuje besplatne preventivne preglede za građane, a mesečno takvu mogućnost u našoj bolnici obavi između 250 i 300 građana.“- rekao je prisutnima direktor bolnice dr. Vrcelj.

Godišnjici mitrovačke bolnice prisustvovali su brojni gosti, saradnici i zaposleni, svečanost obeležavanja 192 godine trajanja mitrovačke bolnice upotpunili su svojim nastupom učenici Muzičke škole „Petar Krančević“ iz odseka za tradicionalnu muziku.

(M. M.)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here