Izvršitelji izbacuju, u po zime, sedmočlanu porodicu iz stana!

0
2520

Kako saznajemo na Fejsbuk stranici „Krov nad glavom“ sedmočlanoj porodici Šaulić iz Sremske Mitrovice preti prinudno iseljenje iz stana u po zime.

Porodica Šaulić ima sedam članova, a među njima i ženu u petom mesecu trudnoće i dete od četiri godine.
Kako piše u opisu događaja Akcije „Krov nad glavom“, ovo je drugi pokušaj iseljenja i policija je najavila da će asistirati izvršiteljki. Dodaje se da porodicu Šaulić iseljavaju zbog „tužbe oko fiktivnog duga, iako sporovi koji su počeli pre sedam godina još uvek nisu privedeni kraju. Upravo su ogromni sudski troškovi razlog iseljenja. Međutim, iako je postojala mogućnost da se troškovi namire drugim putem, izvršiteljka je odmah bacila oko na stan. Sada se ova sedmočlana porodica nalazi pred mogućnošću da ostane bez krova nad glavom i da završi na ulici„.
Marko Tomović iz Združene akcije „Krov nad glavom“ kaže da je važno da se što više ljudi pojavi u petak, kako bi pomogli ovoj porodici, jer se na njihovom mestu može naći svako.
Pošto problemi u Zakonu o izvršenju i obezbeđenju na koje smo već ukazivali dozvoljavaju izvršiteljima da izbace sedmočlanu porodicu na ulicu u vreme zime, ostaje na nama građanima da učinimo sve što možemo da do toga ne dođe. Pomenuti zakon se ne tiče samo ove porodice već svih nas i ovo je problem svakog građanina ne samo onih iz Sremske Mitrovice,  već iz cele Srbije„, kaže Tomović.
Združena akcija „Krov nad glavom“ poziva sve komšije, građane Sremske Mitrovice da se solidarišu i da se u petak u podne okupe na adresi Marka Peričina 10/3 (zgrada broj 10, stan broj 3) u naselju Kamenjar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here