Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Kako se saznaje u JKP „Toplifikacija“, izvršene su sve pripreme za nastupajuću grejnu sezonu, tako da je mesec dana do početka grejne sezone, sve spremno za zimu.

toplifikacija1– Završni radovi su podrazumevali servisiranje i štelovanje gorionika u kotlovima u lokalnim kotlarnicama i panonskim elektranama. Sistem je nabaždaren, naštelovani su protoci i sve je dovedeno u red, rekao je direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević, dodajući da što se tiče cene za sada nema nikakvih promena.

Inače, po rečima direktora Sladojevića, cene nisu promenjene od novembra prošle godine. Ovo preduzeće greje oko 250.000 kvadrata na teritoriji grada, što je oko 3500 potrošača – fizičkih lica i privatnog prostora, uz povećan broj priključaka, dok se istovremeno greje i oko 80.000 kvadrata poslovnog prostora.

Ove godine je JKP „Toplifikacija“ u svoj sistem investiralo oko 30 miliona dinara, uradivši sve planirano, dok u narednom periodu predstoji priključak za bazen, uz redovnu ugradnju kalorimetara. Do sada je ugrađeno oko 70 kalorimetara, a još 60 će se ugraditi do kraja predstojeće grejne sezone.

Što se tiče naplate, po rečima Slavka Sladojevića, ona je bolja nego prethodnih godina, pa je ovo preduzeće deo svoje dobiti uložilo u svoja postrojenja i sistem toplovoda, radi što boljih usluga i kvalitetnijih uslova za potrošače.

(S. P.)


Ostavite komentar

*

captcha *

  1. Petar Ostojić Odgovori
    A šta ste preduzeli da smanjite fiksne troškove onima koji plaćaju po potrošnji. Kada će se neko od relevantnih zainteresovati zašto su ti troškovi kod vas 2.500,00 do 2.700,00 a kod drugih od 800,00 do 1.000,00 din.?