TRAGEDIJA PORODICE IZ BANOVACA: „Umesto da spremaju slavu oni sahranjuju mlađeg sina“

0
4653

Dvanaestogodišnji Dušan S. iz Starih Banovaca poginuo je, dok su njegov stariji brat i roditelji povređeni u saobraćajnoj nesreći u Preljinama u četvrtak uveče, kada se prevrnuo automobil kojim su krenuli na slavu u Priboj!

Zašto je automobil kojim je upravljao Dušanov otac Svetozar (46) sleteo sa kolovoza i prevrnuo se pored puta, utvrdiće istraga koja je u toku, kao i tehničko veštačenje automobila. Ono što je za sada poznato je da su iz smrskanog automobila izvučeni Svetozar, njegova supruga Vesna (43) i sinovi Petar (17) i Dušan. Svi povređeni su prevezeni u čačansku bolnicu, gde je, nažalost, dečak preminuo, dok njegovi roditelji i brat nisu u životnoj opasnosti.

U kući u Starim Banovcima sa Svetozarom, Vesnom i sinovima živi i Vesnina majka Vera. Ona je ostala u domu gde je trebalo da dočeka majstore da završe renoviranje dela kuće u kome je trebala da bude njena soba. Umesto majstora, došli su neutešni prijatelji i rođaci koji su pokupšavali da je umire. Posle saznanja da joj je poginuo mlađi unuk, ekipa Hitne pomoći dala joj je injekciju za smirenje.

Tek ujutru je saznala da je stradao Dušan. Vera je prethodne večeri dva puta na mobilni telefon zvala ćerku. Vesna joj se, međutim, nije javljala, pa je ona oko deset uveče pozvala prijatelja, Svetozarevog oca, u Priboju, kod koga su krenuli na slavu, da bi od njega saznala da li su stigli. On joj je, međutim, samo rekao da su doživeli saobraćajnu nesreću, a Vera je tek ujutru saznala da je Dušan mrtav. Doživela je ono što ne treba niko da doživi, da stariji sahranjuju mlađe – kažu neutešne rođake.

Prema njihovih rečima, Svetozar, koji radi u fabrici boja i lakova u Zemunu, gde je zaposlen kao tehnolog, u četvrtak je došao sa posla i oko 15 časova porodica je krenula u Priboj. Trebalo je da dedi, Svetozarevom ocu, koji živi sam, pomognu u spremanju slave i da zajedno u nedelju proslave Đurđevdan.

Više nego divna porodica. Deca za primer, samo ih poželeti može svaki roditelj. Dušan je pohađao peti razred osnovne škole, Petar ide u drugi razred srednje škole u Zemunu. Vesna radi pri crkvi. Dobri ljudi, pošteni, radni. Šta ih snađe? Kako li će preživati ovaj gubitak, a i mi, ne znamo – pitaju neutešni rođaci.

Prema rečima dr Biljane Kočović iz Urgentnog centra, Hitna pomoć je sve povređene dovezla u čačansku bolnicu.

Dete starosti oko 12 godina je, nažalost, podleglo povredama. Dovezeno je bez svesti i bez ikakvih vitalnih parametara. Pokušana je reanimacija, ali ništa nije vredelo. Ostali povređeni imaju politraume, odnosno više teških povreda grudnog koša, glave, stomaka – rekla je dr Kočović.

 

(Ana Ž. Adžić / blic.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here