Tri škole iz Mitrovice među najboljim u Srbiji!

0
1671

Tri škole sa teritorije grada Sremska Mitrovica zauzele su mesto među najboljim školama u Srbiji. Reč je o OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i OŠ „Slobodan Bajić Paja” iz Sremske Mitrovice i OŠ „Branko Radičević” iz Kuzmina.

Rang listu najboljih škola napravio je  Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Povodom dobijanja ovih priznanja, Ilija Nedić načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport, izjavio je:

Činjenica da su tri škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, među devet najuspešnijih u Srbiji, a tri od četiri u Vojvodini, govori o jednom visokom nivou i kvalitetu rada u obrazovanju u školama na našoj teritoriji. Sam broj nagrada prethodnih godina dakle i na takmičenjima republičkim, pokrajinskim, zatim broj Svetosavskih povelja koje su deca osvojila, broj učenika koji su iz prvog puta upisala željene fakultete govori o tome kako se kvalitetno i dobro radi.”

Nastavnica Ankica Canjar predaje u sve tri škole koje su se našle na spisku najboljih: srpski jezik predaje u OŠ „Slobodan Bajić Paja”, nemački jezik u kuzminskoj OŠ „Branko Radičević”, a u područnom odeljenju OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” u Šašincima predaje nemački jezik.

Priznanja su kontinuiranog rada učenika i nastavnika u sve tri škole. To je i rezultat pedagoško-psihološke službe jer se kontinuirano prati svaki učenik kao pojedinac, svaki nastavnik i njegovo napredovanje i usavršavanje i sve što dolazi od strane Ministarstva: razvijanje kompetencija, pre svega preduzetničke i digitalne kompetencije i svega što novo vreme donosi. Mi decu moramo pripremati za budućnost i za neka nova zanimanja, drugačija od onih sa kojima smo mi odrasli i za koja smo mi pripremani„, kazala je nastavnica Canjar.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here