U Inđiji čiste atmosfersku kanalizaciju

0
182

Na području opštine Inđija biće pročišćeni svi kanali i cevi atmosferske kanalizacije.

Posao je u toku i trajaće dok vreme dozvoli, ali Javno preduzeće za upravljanje putevima i parkiralištima „Inđija put” potvrđuje da neće zaobići nijednu ulicu.

Višedecenijska zapuštenost cevi atmosferske kanalizacije i zatrpanost odvodnih kanala uslovili su da se voda dugo zadržava prilikom obilnijih padavina, što je dovodilo do ugrožavanja bezbednosti saobraćaja, neprohodnosti pešačkih staza i uništavanja imovine sugrađana.

– Napravljen je redosled kako i na koji način će se raditi – naveo je direktor JP „Inđija put“ Zoran Milićević. – U Ulici Jug Bogdana u Inđiji i u Novom Slankamenu bilo je najneophodije da se uradi pročišćavanje kanala, zatim profilisanje i čišćenje cevi atmosferske kanalizacije koje su bile sasvim zapuštene.

Ovi poslovi neće rešiti apsolutno sve probleme prilikom obilnih kiša, ali očekuje se da znatno smanje probleme sa kojima su se građani suočavali. Činjenica da se poslovi nisu radili nekoliko decenija je dovoljan dokaz kakav su odnos prethodni čelnici opštine imali prema potrebama građana, ističu iz lokalne samouprave.

dnevnik.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here