U Pazovi popunjen broj taksista

0
197

Da vlada interesovanje za obavljanjem taksi prevoza u opštini Stara Pazova potvrđuje maksimalan broj taksi prevoznika u ovoj lokalnoj zajednici.

Izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju stupile su na snagu 6. novembra, što obavezuje i staropazovačku opštinu da u narednom periodu donese novu Odluku o taksi prevozu putnika, koja bi bila usklađena odredbama zakona.

Ukupno 45 taksi prevoznika trenutno je registrovano u staropazovačkoj opštini, što je i maksimalan broj taksista. Taksi prevoz u ovoj opštini uređen je Odlukom o taksi prevozu putnika koju je donela Skupština opštine aprila 2016. godine, a nova odluka mogla bi da omogući registraciju dodatnog broja taksista.

U Odeljenju za inspekcijske poslove potvrđuju da i u ovoj opštini ima „divljih” taksista, tako da su kontrole i izlasci na teren česti. Inspektorka za drumski saobraćaj u opštini Stara Pazova Irena Avramović podseća na kaznene odredbe za taksiste koji nemaju dozvolu za rad:

– Ukoliko se ustanovi da taksista nije registrovan, vozilo se isključuje iz saobraćaja, određuje mu se mesto parkiranja, oduzima mu se saobraćajna dozvola i registarske tablice na tri meseca i pokreće zahtev za prekršajni postupak, nakon čega mu se izriče novčana kazna u iznosu od 50 do 150 hiljada dinara za fizičko lice, od 150 do 500 hiljada dinara za preduzetnika i od 300 hiljada do milion dinara ukoliko se radi o pravnom licu – precizira Irena Avramović.

Cena za obavljanje taksi prevoza utvrđuje se u okviru tri tarife koje predstavljaju skup jediničnih cena za start, pređeni kilometar, vreme čekanja i dolazak na adresu po pozivu i prevoz prtljaga po komadu. Na području opštine Stara Pazova, od 6.00 do 22 sata start košta 170 dinara, vožnja po kilometru 65 dinara, čekanje po satu 750 dinara i prtljag je 50 dinara. Za prevoz noću, posle 22 sata je 85 dinara po kilometru. Za prevoz van teritorije opštine Stara Pazova, taksista je dužan da vožnju po kilometru naplati po ceni od 130 dinara, bez obzira na vreme korišćenja usluge.

dnevnik.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here