U subotu „Otvoreni dan” u mitrovačkoj Kasarni

0
585

U cilju promocije vojnog poziva, pripadnici jedinica Prve brigade kopnene vojske Garnizona Sremska Mitrovica u subotu, 18. maja organizuju „Otvoreni dan”, odnosno dan kada su vrata kasarne otvorena za građane.

Ova manifestacija organizuje se osmu godinu za redom.

Manifestacija se održava u Kasarni „Boško Palkovljević Pinki” u Planinskoj bb, u Sremskoj Mitrovici, a trajaće od 8.30 do 14 časova.

Cilj manifestacije „Otvoreni dan” jeste da se izvrši promovisanje obučenosti pripadnika i brigade kopnene vojske i jedinica garnizona Sremska Mitrovica za izvršenje dodeljenih zadataka i misija, da se izvrši promovisanje vojnog poziva i profesionalizacije vojske i da se kroz druženje sa građanima Sremske Mitrovice obezbedi jačanje poverenja njenih građana u Vojsku Srbije, odnosno u njen jedan deo koji se nalazi u ovom gradu“, na konferenciji je rekao potpukovnik Borisav Krnjajić, komadant Kasarne u Sremskoj Mitrovici.

Kako je dodao potpukovnik Krnjajić: “Do sada je našu manifestaciju posetilo između devet i deset hiljada ljudi, nadamo se da će nas vremenski uslovi poslužiti i da ćemo građanima uspeti da prikažemo sve ono što smo i zamislili, a to je od stacionarnog dela prikaz naoružanja, vojne opreme, borbenih vozila do dinamičkog dela koji ima za cilj da prikaže osposobljenost posluga, posada i timova, jedinica koje su u kasarni za rukovanje borbenim vozilima i naoružanjem koje koristi u toku redovnog procesa obučavanja. U saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom za najmlađe pripremamo posebno iznenađenje. Još želim da podsetim da je u toku stalni konkurs za prijem profesionalnih vojnika u profesionalnu vojnu službu i svi građani koji budu želeli da budu deo Vojske Srbije moći će da popune prijavu u toku Otvorenog dana”.

Kako je najavljeno iz Gradske kuće, lokalna samouprava će besplatan autobuski prevoz do Kasarne za sve zainteresovane građane. Jedna linija ići će iz centra Grada u ulici Kralja Petra I kod Dunav osiguranja, od 8:30, 9 i 9:30, a povratak u 12 sati i druga linija Kuzmin, Martinci i Laćarak od 8:30 iz Kuzmina.

U toku „Otvorenog dana” biće organizovana i humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi koju sprovodi Vojnomedicinska akademija, a takođe posetioci će moći da prisustvuju i sportskom nadmetanju između pripadnika Garnizona i ekipe Grada Sremske Mitrovice.

U četvrtak 16. maja u centru Sremske Mitrovice biće održana svojevrsna najava ove manifestacije kako bi je što bolje ispromovisali i približili građanaima. Promocija će trajati od 9 do 12 sati.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here