Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Učenici Muzičke škole narednih dana realizovaće projekat pod nazivom „Umetnost protiv nasilja“. Projekat je zamišljen kao dvodnevni.

Prvog dana, 17. decembra, realizovaće se radionice, tribine, predavanja i zajednički otvoreni razgovori sa predavačima koji o nasilju, njegovom prepoznavanju i oblicima prevencije nasilja znaju mnogo više od učenika. U projektu učestvuju brojne institucije čiji će predstavnici provesti dan sa učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola i srednjoškolcima).

Predavanja i radionice počinju od 11 časova u učionicama TŠC škole, gde su i prostorije Muzičke škole. Edukaciju sprovode predstavnici Policijske uprave, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad kao i Savetovalište za mlade.

Drugog dana, 18. decembra, održaće se koncert na kojem će nastupati isključivo učenici. Početak koncerta zakazan je za 18 časova u svečanoj sali Pedagoške škole.

Neposredno pred koncert predstaviće se dela učenika koji su pisali radove na temu „Umetnost protiv nasilja“ po slobodnom izboru, ali i radovi slikani tehnikama po ličnom izboru. Radovi će biti izloženi u holu Pedagoške škole u nedelju od  17.30 časova.

Ostavite komentar

*

captcha *