Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Kažu da kroz putovanja čovek stiče zrelost i toleranciju. Što se više udaljava od svoje zemlje, te osobine se oštre, povećavaju, stiče se veće samopouzdanje. Iskustvo života izvan okvira svoje sredine, različite interakcije među ljudima i učenje novog jezika pomoći će da se izgradi poverenje u sebe kao individuu i poverenje u ljude koji se upoznaju na putovanju. Bogatstvo kulture drugih naroda, običaji, religija, lokalna hrana kroz razne ukuse i boje, kao i široka lepeza tkanina, nove garderobe i modnih detalja uticaće na vaš dalji pogled na svet, iskustva će promeniti vaš život.

Ali, zašto prvo ne upoznati lepote prirode i kulture sopstvene zemlje? Zašto odlaziti u inostranstvo pre nego se prepešače staze naših planina, popije voda sa izvora planinskih potoka, zaviri u ledeno doba pećina, plovi mirnim rekama, zaviri u strme kanjone i klisure, pruži korak nepreglednom ravnicom…?

Pre nego što date novac za putovanje, „7 dana i 2 noćenja u inostranstvu“, od čega ćete videti jedino gradjevine iz autobusa, a evropske gradove obići za svega 2 sata, vratiti se umorni i iscrpljeni od nespavanja i putovanja, a praznih džepova, dajte šansu svojoj zemlji.

Ukupan broj zaštićenih prirodnih dobara u Srbiji je 463. Čine ih: 5 nacionalnih parkova, 16 parkova prirode, 16 predela izuzetnih odlika, 67 rezervata prirode, 42 zaštićena prostora kulturno-istorijskih vrednosti i 317 spomenika prirode.

Sremskomitrovački portal je krenuo u akciju promocije naših prirodnih lepota. Iz nedelje u nedelju predstavljaćemo vam nešto novo, neke zanimljive fotografije, video zapise ili priče. Danas vam predstavljamo reku Bosut kroz jedan video koji ostavlja bez daha.

D.M.

Ostavite komentar

*

captcha *