Uređenje Noćaja počinje sa prvim danima proleća

0
723

Ovogodišnji budžet sela Noćaj, koji se nalazi  Mačvanskom delu mitrovačke opštine,  iznosi 2 miliona i 80 hiljada dinara, od čega će 500 hiljada biti izdvojeno za obnavljanje spomenika podignutom oslobodiocima Prvog svetskog rata.

Ovaj spomenik je do sada često rušen ali zbog njegovog velikog značaja meštani smatraju da i ovaj put mora da se obnovi i postavi na način kako zaslužuje.

Pored ovoga, tu su i planovi za uređenje novog groblja, rešenje vodosnabdevanja, atarskih puteva i nastavak gasifikacije.

Meštani Noćaja imaju puno planova, koje kako kažu ne mogu sve odjednom realizovati, ali jedan od najvažnijih jeste ulična rasveta i postavljanje saobraćajne signalizacije, jer je upravo ovaj nedostatak uzrok mnogobrojnim saobraćajnim nezgodama. Osim ovoga, nadaju se skorom završetku radova na izgradnji vodovoda, koji je ovde započet pre tri godine.

Inače, u Noćaju živi više od 1.900 stanovnika u 500 domaćinstava. Polovina stanovništva je zaposlena u mitrovačkim firmama, dok se druga polovina bavi poljoprivredom.

U Noćaju postoji osmogodišnja škola koju pohađa oko 200 učenika, a u neposrednoj blizini je i predškolska ustanova sa 16 budućih školaraca. Postoji i pošta, ambulanta, pekara, nekoliko prodavnica, ali i spomenik u samom centru koji datira iz 1921. godine, a koji je zaštitni znak sela.

Iz Saveta MZ Noćaj obećavaju da će uređenje sela početi sa prvim danima proleća. Novac je obezbeđen – ostalo je na dobroj volji Noćajaca.

(S. B.)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here