Uskoro novi vlasnik Industrije mesa „Srem“ u Šidu

0
1203

Kako je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u utorak najavio u članku  https://mitrovica.info/nedimovic-ove-godine-ozivecemo-i-mesnu-industriju-srem-iz-sida/ , Industrija mesa „Srem“ iz Šida, najzad je prodata.

Naime, Odbor poverilaca Industrije mesa „Srem“ Šid, juče je prihvatio ponudu za kupovinu dela imovine ovog nekadašnjeg giganta koji se godinama nalazi u stečaju. Prema još uvek nezvaničnim podacima, srpsko-mađarski konzorcijum, spreman je da uloži 1,6 miliona u oživljavanje proizvodnje.

Nakon više bezuspešnih pokušaja prodaje, bivši radnici, njih 230, i dalje čekaju naplatu zaostalih potraživanja. Prema podacima opštinskog Saveza samostalnih sindikata, potraživanja iznose u proseku oko 400.000 dinara po radniku.

Industrija mesa Srem iz Šida počela je sa radom kao radionica pre 99 godina. Od 1988. godine počela je s radom i nova klanica, koja se ubrajala u najmodernije objekte u Srbiji, a proizvodi su se izvozili i na tržište zapadnih i prekookeanskih zemalja.

Kako je investitor najavio, u preradi goveđeg mesa za tržište Turske, posao bi trebalo da dobije oko 100 radnika, a početak rada očekuje se sredinom godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here