Uspešni mitinzi diskaša održani na Atletskom stadionu

0
526

U okviru programa Atletskog saveza Srbije usmeren ka razvoju mladih bacača diska, u Sremskoj Mitrovici je formirana Diskaška radionica koju vodi Danilo Krtinić, trener naše olimpijke Dragane Tomašević.

U okviru ove radionice tokom juna održani su diskaški mitinzi. Demonstrator i seniorski takmičar na mitingu održanom 23. juna bila je Dragana Tomašević. Ona je bacila svih šest hitaca preko norme neophodne za Evropsko prventvo koje se tokom avgista održava u Berlinu.

Takođe, 30. juna je držana na Atletskom stadionu još jedna diskaška radionica sa bacačkim mitingom za sve kategorije, od pionira do seniora.

I ovaj put najbolje rezultate je pokazala Dragana Tomašević. Da je Tomaševićka u odličnoj formi pred nastup u Berlinu svedoči i rezultat iz Slovenije, gde je na turniru u Novom Mestu ponovo bila prva. bacivši disk 60.77 metara.

Iako me neki već otpisuju, ja još imam šta da pokažem u atletici” – napominje Dragana: “Razočarana sam zbog toga što nisam učestvovala na Mediteranskim igrama na kojima bi sigurno donela medalju svojoj zemlji, ali ja ipak ne odustajem i nastavljam sa pripremama za Evropsko prvenstvo.

(S. P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here