Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Gradska uprava za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove održala je u Gradskoj kući održala prezentaciju Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima Grada Sremska Mitrovica za period od narednih pet godina.

Po rečima v.d. načelnika za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Miroslava Jovanovića, donesena su dva strateška dokumenta čije je donošenej u cilju da se smanji broj saobraćajnih nezgoda kao i troškova tih saobraćajnih nezgoda.

Aktivnosti kojima će se povećati bezbednost saobraćaja su grupisane u pet stubova.

Prvi stub je pravljenje kvalitetne baze podataka svih saobraćajnih nezgoda, drugi stub su bezbedniji putevi, odnosno obnavljanje putne infrastrukture. Treći su bezbednija vozila (sprovođenje besplatnih tehničkih pregleda i uticaj na ispravnost vozila), četvrti su bezbedniji učesnici u saobraćaju (saobraćajno obrazovanje i vaspitanje svih učesnika u saobraćaju putem projekata, akcija, kampanja) i peti stub je delovanje nakon same saobraćajne nezgode (što bolja koordinacija hitnih službi i opremanje tih službi).

Branimir Miletić, doktor saobraćajnih nauka koji je predstavnik radne grupe kompanije „FMS Tech“ (Fleet Management System and Technology) koja je dobila ovaj projekat, izjavio je da je ceo tim prethodna tri meseca bio angažovan na snimanju stanja na terenu.

Dobili smo statističke podatke, obilazili određene crne tačke i kritične deonice. Strategija i akcioni plan upravo su posvećeni svakoj ranjivoj kategoriji na određenim kritičnim tačkama bilo da su pešaci, biciklisti, motociklisti kao i svi drugi učesnici u saobraćaju, rekao je Miletić.

 

Ostavite komentar

*

captcha *