Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Veče posvećeno poeziji Gorana Tadića održaće se u četvrtak, 16. novembra, sa početkom od 19 časova, u sali gradske Biblioteke.

Goran Tadić, pesnik i kompozitor, rođen je 1963. godine u Novom Sadu. Komponovao je za pozorišne predstave, sveukupno preko 200 instrumentalnih kompozicija. 2006. godine izdao je kantautorski cd pod nazivom „Sitnice“.

Počeo je da piše stihove kad je imao samo pet godina.

U poeziji Gorana Tadića ima mnogo iskri, koje čitalački trenutak mogu da ozare obasjanjima neočekivanog smisla. Jednostavni i nepretenciozni (slobodni) stihovi Gorana Tadića i sami su dašak slobodnog mišljenja čoveka koji se ne miri da robuje istrošenim konvencijama i banalnostima života.

Čak ako ovu poeziju shvatimo samo kao stilske vežbe jednog darovitog eksperimentatora rečima; one ipak deluju kao pesničko osveženje sposobno da čitalački ulepša trenutak i da ga otrgne od vladavine očaja i besmisla. lako za sebe skromno tvrdi da je „samo slovoslagač, nepismen i bezimen“ („Pesnik“), Goran Tadić je dostojan da se bez zazora i stida nazove pesnikom. Nepatvorenim. Pravim.

 

Ostavite komentar

*

captcha *