Večeras promocija knjige Borisa Pingovića

1
549

Istorijski arhiv “Srem” i Biblioteka “Gligorije Vozarović” organizuju predstavljanje knjige “Da ništa priznao ne bih” autora Borisa Pingovića, glumca i pesnika. Promocija će biti održana VEČERAS u gradskoj biblioteci sa početkom u 19 časova.

Boris Pingović je rođen u Sremskoj Mitrovici 18. septembra 1970. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića i asistenta Varje Đukić, 1994. godine i stalni je član Narodnog pozorišta od 1994. godine. Tokom dosadašnje pozorišne karijere Boris Pingović je ostvario niz zapaženih uloga, prvenstveno na sceni matičnog Narodnog pozorišta iz Beograda, čiji je član već više od 15 godina.

Bio je Gavrilo Ardalionović u „Idiotu“ Dostojevskog, Đorđe u „Maksimu Crnojeviću“ Laze Kostića, Džulijan Fild u Harvudovom „Majstoru“, Džonatan u Rejvenhilovim „Polaroidima“…, a publika ga i dalje može videti kao Premijera u „Caru Edipu“, Veršinjina u „Tri sestre“, Erika Larsena u „Zagonetnim varijacijama“, građanina Pejdža u „Veselim ženama vindzorskim“ i drugim predstavama. S uspehom gostuje i na drugim scenama, a poseban dragulj u njegovoj umetničkoj biografiji predstavlja i muzičko-poetski kabare „Da, to su bili dani“.

U našem gradu je gostovao pre nekoliko godina sa kabareom „Da, to su bili dani“ zajedno sa Nebojšom Dugalićem, a pre desetak godina zajedno sa Markom Nikolićem i dramom Erika Emanuela Šmita „Zagonetne varijacije“, koja je izvedena više od dve stotine puta.

Pre knjige knjige “Da ništa priznao ne bih” Boris Pingović je objavio zbirku pesama “Čubrina 3A” koja je takođe promovisana u Sremskoj Mitrovici.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here