Velika potražnja za sezonskim radnicima u poljoprivredi

0
1582

Na predstojećem Sajmu zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici, prvi put u Srbiji, poseban štand imaće poljoprivredni proizvođači koji traže sezonske radnike.

Kako je izjavila direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Marijana Grabić, učestovaće veliki poljoprivredni proizvođači, ne samo iz tog grada već i iz okolnih sremskih opština koji žele da zaposle sezonce.

Veliki proizvođači koji se bave proizvodnjom voća, povrća i gajenjem duvana imaće svoj poseban štand i prvi put ove godine informisaće nezaposlene o potrebama za sezonskim radnicima u poljoprivredi, kaže Marijana Grabić.

Prema njenim rečima, reforma zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi nastupiće od početka naredne godine i ona se odnosi na prijave radnika koji obavljaju sezonske poslove u poljoprivredi.

Sagovornica ističe da će na predstojećem sajmu nezaposleni, osim poslodavaca koji traže određene profile radnika za proizvodna radna mesta, moći na licu mesta da se informišu o svim sezonskim poslovima u poljoprivredi koji su u planu i za koje će trebati radna snaga.

Dakle, nezaposleni će lično od poljoprivrednih proizvođača dobijati informacije o sezonskim poslovima. Reč je uglavnom o branju voća i povrća i njihovoj preradi, kao i o branju duvana, jer su to pretežne poljoprivredne delatnosti kojima se bave veliki poljoprivredni proizvođači u našoj lokalnoj samoupravi, ali i okolnim, ističe Marijana Grabić.

(M. M. / novaekonomija.rs)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here