Veliki uspeh mitrovačkih odbojkaša

0
280

Zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i načelnik GU za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić primili su u Gradskoj kući mlade odbojkaše klubova „Srem Eaton“ i GŽOK „Srem“, koji su učestvovali na 8. Novogodišnjem festivalu odbojke od 4. do 6. janura u Novom Sadu. Na ovom takmičenju učestvovalo je 66 ekipa iz zemlje i inostranstva. Mladi odbojkaši iz kluba „Srem Eaton“ osvojili su prvo mesto u kategoriji – pioniri, a odbojkašice iz kluba GŽOK „Srem“ zauzele su 6. mesto u istoj kategoriji.

Zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović posebno je čestitala muškoj ekipi jer su osvojili prvo mesto u kategoriji pionira. Takođe je čestitala i devojčicama, bez obzira na plasman, zato što su to pred pionirke koje su se takmičile u kategoriji pionirki.

,,Ovo je samo jedan prirodan put kojim odbojka ide u gradu u poslednjih nekoliko godina, da ne kažem i celu deceniju. Očekujem da naši odbojkaši nastave ovim putem koji su započeli, a grad će svakako biti tu da pomogne razvoju odbojke, kao svakako jednog od najpopularnijih kolektivnih sportova“, izjavio je načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić.

Treneri ovog kluba istakli su da je ova medalja za mladiće došla u pravom momentu, jer upravo se navršava 35 godina odbojke u Sremskoj Mitrovici.

,,Ovo je jedan veliki podstrek za dalji rad. Ovo je njihova prva praktično medalja i evo posrećilo se da je odmah i zlatna. Očekujem od njih rezultat i na pionirskom prvenstvu Vojvodine. Biće teško jer ima dosta dobrih ekipa ali mislim da mi imamo potencijal, da smo pokazali koliko vredimo ovde u ova tri dana, i da ćemo uspeti to uspešno da na kraju rešimo’’, izjavio je trener muške odbojkaške ekipe „Srem Eaton“ Stanislav Savić.

Pored ekipnog uspeha, mitrovački odbojkaš Bojan Milutinović je proglašen i za najboljeg igrača turnira.

Stajao sam u koloni i pretpostavljao da ću biti MVP, a kada su pročitali moje ime ja nisam znao šta da radim. Na bini mi je Ivan Miljković uručio medalju. Inače, odbojku treniram već devetu godinu’’, izjavio je Bojan Milutinović, odbojkaš ekipe „Srem Eaton“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here