Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Kajakaš mitrovačkog KK „Val“  Marko Tomićević, zajedno sa Milenkom Zorićem osvojio je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj. Time su aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni osvojili i najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju u ovom sportu.

Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647. Drugo mesto pripalo je posadi Slovačke (3:10.725), a bronzanu medalju osvojili su takmičari Češke (3:10.853).

Povodom velikog sportskog uspeha, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader uputio je čestitku svetskim prvacima u kajaku, u disciplini kajak dvosed na 1 000 metara, Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću na osvojenoj medalji u Račicama u Češkoj:

Čestitam vam osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Češkoj u ime svih građana Sremske Mitrovice. Posebno smo ponosni na činjenicu da je naš grad bogatiji za još jednu medalju, i to onu najsjaniju, zahvaljujući KK „Val“ i zlatnom Marku Tomićeviću. Bravo i želimo vam da nastavite sa pobedama.

 

Ostavite komentar

*

captcha *