Za dva dana tri požara na Fruškoj gori! POŽARI NAMERNO PODMETANI ?

0
1216

Prvi požar na Fruškoj gori izbio je u četvrtak oko 14 sati, na lokalitetu Beočinski rit, kada je vatra zahvatila skoro 30 hektara površine. Nakon što su ugasili taj požar, vatrogasci su naišli na još jedan požar, kod Rakovca, ali je i taj požar ugašen oko 20 sati.

„Nije bilo moguće po noći precizno utvrditi koliku površinu kod Rakovca je zahvatila vatra. Sutra, nakon uviđaja, imaćemo precizne podatke”, rekla je za Tanjug Branka Bogavac iz Nacionalnog parka Fruška gora.

Iz svih uprava Nacionalnog parka zaposleni su bili angažovani na lokalizovanju vatre, a uz pomoć Vatrogasne službe iz Beočina, požar je ugašen.

Požar je zahvatio skoro 30 hektara površine. Pretpostavlja se da je uzrok ljudski faktor„, saopštili su iz Nacionalnog parka.

Svi lokaliteti na kojima su izbili požari, Beočinski rit kod Beočina i Dumbovo kod Rakovca, nalaze se u okviru Nacionalnog parka, a Dumbovom gazduje Eparhija sremska, jer je restitucijom vraćen Crkvi.

Apelujemo na građane da povedu računa, posebno tokom dana sa porastom temperature, da nakon roštiljanja u prirodi provere da li su dobro ugasili vatru, da ne ostavljaju zapaljen baštenski otpad bez nadzora, da ne izbacuju upaljene cigarete iz automobila, i da budu savesni prema svojoj okolini i prirodi„, upozorili su iz Nacionalnog parka.

Ipak, u petak, prvog marta, ponovo je izbio požar na Fruškoj gori i vatrogasci su morali da gase vatru kod Suseka.

Nezvanično se saznaje da su ovi požari namerno podmetnuti, kao i da je počinilac poznat policijskim organima, te da policija za njim traga.

(SMPonline)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here