Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Proteklog vikenda pripadnici odreda žandarmerije održali su, pod punom opremom, pokaznu vežbu  na Trgu Ćire Milekića. Pokazna vežba je održana u okviru Novembarskih dana i povodom Dana grada.

Ovom akcijom žandarmerija želela je da upozna građane sa osnovnim principima svog delovanja i nadležnosti u čemu je i uspela s obzirom na interesovanje Mitrovčana, naročito najmlađih.

Pored toga, demonstrirana je oprema koja se koristi, naoružanje, kao i neka od vozila i deo rada specijalnih jedinica. Građani su imali priliku da neposredno vide kako izgledaju brojne vežbe i treninzi, neophodni za stalno održavanje kondicije, izdržljivost, snalažljivost, spremnost i rad pripadnika žandarmerije. U skladu sa uzrastom i uz nadzor odraslih, mališani su mogli da se oprobaju u nekoj od vežbi, vožnji ili drugoj demonstriranoj aktivnosti kao što su spuštanje niz sajlu, oblačenje uniforme, korišćenje opreme, boravak u vozilu i maskiranje.

Povodom Dana Grada, ponovo se u našem gradu nalazi Specijalistički odred žandarmerije iz Novog Sada koji je prikazao svoje veštine, opremu koju koriste. Takođe, okrenuti ka građanima omogućili su im da uživaju u kontorlisanom korišćenju opreme koju imaju, u vožnji na motociklima, u spuštanju niz konopac, tako da se ovoj manifestaciji raduju naši najmlađi sugrađani koji tokom celog dana, tokom cele manifestacije uživaju,” rekao je tokom pokazne vežbe Miroslav Jokić, načelnik nadležne Gradske uprave.

 

 

Ostavite komentar

*

captcha *