ZASAVICA: U toku radovi na rekonstrukciji škole

0
372

Radovi na rekonstrukciji objekta Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Zasavici I traju već nekoliko dana i, kako je planirano, pored novopostavljenog krova, biće kompletno obnovljena stara zgrada i uklonjen objekat pored nje, koji je svojevremeno izgrađen od azbestnih ploča.

Inače, stara zgrada škole izgrađena je 1919. godine i već duže vreme se ne koristi, dok je drugi, noviji objekat izgrađen sedamdesetih godina od azbestnih ploča i u uprkos činjenici da mu je već odavno istekao rok trajanja u njemu se svakodnevno odvija nastava.

Kako je rekao direktor Slađan Papić, školu u Zasavici I trenutno pohađa oko 30 učenika u dva kombinovana odeljenja, kao i nekoliko predškolaca.

On je izrazio nadu da će se celokupna škola u bližoj budućnosti adaptirati i istakao da je za to potrebno ukupno oko 12,5 miliona dinara.

Područno odeljenje u Zavasici pripada OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici koja je nedavno dobila potpuno novu zgradu. Sada se obnavljaju objekti po selima.

Radovi na krovu biće završeni u narednih nekoliko dana, sredstva za iste obezbeđena su o strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje u visni od 2,5 miliona dinara.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here