Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Izgradnja gradskog bazena ulazi u sami završnicu, pa je, pre postavljanja keramike, izvršeno kontrolno punjenje bazena.

Bazen je protekle sedmice prvi put napunjen vodom kako bi se izvršila provera hidroizolacije. Ceo postupak trajao je pet dana, nakon čega se pristupa krečenju celokupnog objekta i postavljanju keramike. U toku ove faze gradilište je posetio i gradonačelnik Vladimir Sanader.

Urađena je test proba školjke bazena na vodopropusnost posle izvršene hidroizolacije velike školjke. Ovo je poslednja faza u testiranju velike školjke, posle toga će se raditi dinamika. Pored ovoga u toku su i drugi završni radovi na samom objektu, a nakon svega toga nam sledi povezivanje sa termalnom bušotinom i povezivanje bazenske tehnike odnosno uređaja koji će obezbediti da bude bezbedno i higijenski ispravno na samom bazenu“, rekao je gradonačelnik Sanader tokom obilaska bazena.

Po Sanaderovim rečima, očekuje se da će radovi biti privedeni kraju u oktobru mesecu, kada se planira i svečano otvaranje bazena. Ipak, gradonačelnik je podsetio da je potrebno još dobiti upotrebnu dozvolu i pregledati svu dokumentaciju dostavljenu za izgradnju bezna jer pre svega ovaj objekat mora siguran i bezbedan za naše sugrađane.

Veći bazen dimenzija 25×13 metara biće opremljen za potrebe raznih takmičenja i služiće pre svega za vaterpolo utakmice, plivačke sportove i školsko-rekreativni sport, dok je drugi bazen dubine svega 90 cm, namenjen je za rekreaciju i imaće hidro i aero masažere.

U projekat izgradnje bazena ukupno je uloženo oko 270 miliona dinara. Radove na izgradnji bazena, izvodi firma Aleks Engineering&Construction.

 

 

Ostavite komentar

*

captcha *

  1. Državni posao Odgovori
    Jedva čekam otvaranje bazena! Sigurno će budući radnici biti birani na konkursu! :-) Uslovi: obavezan dosije u SUP-u, osnovna škola ili maksimalno treći stepen, uz spremnost na dodatno usavršavanje na visoko obrazovnim institucijama (isključivo privatnim), jezik uličarski, radno iskustvo - isključivo stečeno na poslovima ubeđivanja potencijalnih glasača, deljenja letaka, aplaudiranja na svaku izvaljenu glupost (npr. pad nezaposlenosti na 10,6%), fleksibilnost u smislu promene partije po potrebi! Svi kandidati koji ne ispunjavaju gore pomenute uslove nek se ne javljaju na konkurs, tj. neće ga ni biti, jer ovako nešto ima samo po strankama, a ne na evidenciji NSZ.