Zbog grafita, podvožnjak uskoro pod kamerama

0
388

Za samo dva meseca, od kada je otvoren i pušten u upotrebu, podvožnjak je u više navrata bio meta nesavesnih, neodgovornih i po svemu sudeći nezadovoljnih ljudi koji su njegove zidove koristili kao podlogu za ostavljanje poruka, takozvanih grafita.

Autori ovih grafita možda i nisu imali zle namere, ali ova impresivna građevina, koju su građani čekali četiri decenije, ne zaslužuje da bude oskrnavljena.

I sami građani Mitrovice osuđuju ovakve postupke pojedinaca.

Kako se najavljuje iz lokalne samouprave, zbog ovakvih dela pojedinaca ova građevina će uskoro biti zaštićena ugradnjom 12 sigurnosnih kamera. Vrednost ovih radova iznosi oko 350.000 dinara.

U toku 2015. godine donet je i propis, prema kojem se ispisivanje grafita sankcioniše novčanim kaznama, i to u vrednosti od 5 do 20.000 dinara, ali i društveno korisnim radom tokom kojeg, su počinioci neprimerenih natpisa, dužni da, pored svojih radova, izbrišu i tuđe.

Pored toga, s obzirom da je Mitrovica poznata kao grad murala, postoji mogućnost da u dogledno vreme, podvožnjak  bude oslikan nekim od motiva iz Carskog grada.

 

http://sremska.tv/2018/01/podvoznjak-pod-nadzorom-video/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here