Železnička ulica otvorena uoči novogodišnjih praznika

2
985

Uoči Božićnih i Novogodišnjih praznika kompletno je završena rekonstrukcija Železničke ulice i ona je, proteklog vikenda, bez velike pompe, puštena u saobraćaj.

Time je stavljena tačka na nekoliko velikih investicija koje je Mitrovica dobila prošle i ove, odlazeće, godine.

Kada je reč o Železničkoj ulici, ovu investiciju je najvećim delom finansirala Vlada Republike Srbije preko JP “Putevi Srbije”, a deo sredstava je uložio i sam grad.

Obilazeći rekonstruisanu ulicu gradonačelnik Vladimir Sanader je istakao da su izvođači, tokom radova, uspeli da očuvaju autentičnost i tradicionalni izgled ulice.

Očuvali smo platane koji su simbol ovog dela grada i smatram da su ovi radovi završeni u veoma kratkom roku, iako veoma zahtevni. Bilo je mnogo radova na infrastukturi. Izvinjavam se građanima ako smo malo i odužili ali mislim da smo lepo i kvalitetno uradili ovu ulicu koja će svima nama biti na ponos.” – zaključio je gradonačelnik.

Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave naglasio je da je posađeno deset
novih platana, visine oko 12 metara i starih oko 25 godina.

Novi platani su već odgajeni, tako da će se potpuno uklopiti u izgled ulice i ovaj trend ćemo nastaviti na teritoriji celog Grada što će doprineti izgledu ali o čuvanju životne sredine.” – rekao je načelnik Jokić.

Vrednost ove investicije je oko 130 miliona dinara, od čega su 100 miliona obezbedili Vlada Republike Srbije preko Putevi Srbije, a ostatak Grad kroz infrastrukturne radove vodovod, kanalizaciju, gas izmeštanje električne mreže, javnu rastveu i zelenilo. 

Saznaje se da će se uskoro rekonstruisati i zgrada Železničke stanice, za čega je tender već završen, a radovi se očekuju čim to vremenski uslovi dozvole. 

(M. Milivojević)

2 COMMENTS

  1. Lepo, ali je previše betona. Umesto bočnih puteva bolje da su kuće direktno povezali s glavnim putem, a da su između uradili velike travnate površine, kako je ranije i bilo.

    • Na platanima su slabe provizije, dok je s asfaltom već mnogo bolje.
      Ne vidim kako je ovim radovima „očuvan“ izgled ulice, ovo nema veze sa onim što je bilo ranije, sem što ima platane, i što su kuće i dalje na istim mestima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here