Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Dečije odeljenje mitrovačke bolnice nedavno su posetili gosti iz Sjedinjenih Američkih Država, naši sunarodnici, koji godinama žive i rade u toj zemlji i članovi su humanitarne, neprofitne organizacije „Sama“ (srpsko-američka medicinska asocijacija).

Kako je prilikom posete naglasio njen predsednik Ivan Aksentijević, ova organizacija okuplja naše ljude različitih profesija i zanimanja, a cilj je – pomoć zdravstvenim ustanovama u Srbiji, opremom i medicinskim materijalom koji je neophodan. Ovoga puta, reč je o donacijama, namenjenih ustanovama sekundarnog tipa, među kojima je i naša bolnica.

Donacija vredna nešto preko hiljadu evra, sastoji se od dva priključka za centralni kiseonik – najčešće primenjivan lek u hitnim stanjima kod dece: kriza svesti, asmatični napad, respiratorna i druga disajna oboljenja“- objašnjava načelnica Službe pedijatrije dr Ljiljana Bančević, i dodaje da će ovaj vredan poklon doprineti unapređenju u lečenju najmlađih pacijenata u hitnim stanjima.

Koliki je značaj ove donacije, uverio se i direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj, istakavši da, kada je reč o lečenju naših malih pacijenata, svaka reakcija mora biti pravovremena i zato je osposobljavanje centralnog kiseonika u prijemnoj ambulanti od neprocenjive važnosti. Dr Vrcelj i zaposleni u Dečijem odeljenju zahvaljuju donatorima na pomoći i očekuju uspešnu saradnju i ubuduće.

Ostavite komentar

*

captcha *