10 ključnih trendova muške mode za proleće/leto 2022.

0
942

Prošla sezona proleće/leto bila je prepuna šarenila i slobodnijih boja, tokom ove zime eksperimentisanje je uzelo maha, a šta će to biti moderno za nositi tokom sezone proleće/leto 2022.?

Nova prolećno-letnja sezona će biti zasnovana upravo na kombinaciji oba ova stila. Ono što možemo spomenuti kao dodatak jeste odluka dizajnera da svoje kolekcije začine motivima slavlja, u ime mogućeg konačnog oslobođenja sveta nakon dve teške godine koje su za nama. Stoga, ove godine ćemo viđati mnogo vibrantnih boja, kao i odeće za žurke i klabing

Da ne morate sami da tragate u moru novih trendova, na jednom mestu smo vam izdvojili sve one najpopularnije.

#1 Muški duksevi – ne izlaze iz mode

Većina dizajnera je odlučna u tome da nikada iz svojih kolekcija, koliko god se moda menjala i razlikovala iz godine u godinu, ne izbaci najveći klasik svih vremena – kvalitetan muški duks

Moderni duksevi za muškarce sa i bez kapuljače će zauvek ostati modni hit i nešto sa čim se nikako ne može pogrešiti. Ukoliko ne volite da eksperimentišete i želite da plivate u sigurnom, uz ovaj bezvremenski odevni komad ćete zauvek biti in!

#2 Izrezi – što više rupa, to modernije

Izrezi su jedan od najsmelijih i najzanimljivijih trendova za 2022. godinu. Koncept kog su se držali dizajneri tokom osmišljavanja bio je naravno rejving i klabing. Unošenje raznih oblika i veličina u ove modne komade koristi se kao način da se prenese određena poruka koja predstavlja slobodu. Deluje opako, ali i elegantno u isto vreme.

#3 Pink boja – najpopularnija u 2022.

Već je mnogo poznatih ličnosti napunilo svoje ormare različitim nijansama ove boje. Nijanse koje su najpopularnije su definitivno prljavo roze, boja lososa i vrlo jarka pink. Požurite da pokupite sebi neki roze komad, s obzirom na činjenicu da će ova boja biti na vrhu top liste najpopularnijih za ovu godinu!

#4 Odeća za žurke – maksimalno šljašteće

S obzirom na to da poslednje dve godine nismo imali mnogo prilika za odlazak u  klabing, naši ormari zaboravili su kako izgleda odeća koja ne služi spavanju i kućnoj ‘’bleji’’. E pa, dizajneri su odlučili da stanu na put tome tako što su osmislili čitave kolekcije komada za partijanje. Očekuje nas mnoštvo svetlih i smelih majica, puno šljokičastih košulja i sjajnih, metalik pantalona. U prevodu – sve što je šljašteće dolazi u obzir.

#5 Kardigani – vraćeni u život

Jako dug period kardigani su smatrani više praktičnim nego modernim odevnim predmetom. Međutim, vremena se menjaju, te je ova stara slika o kardiganima pala u zaborav. Već tokom protekle godine oni su postali neviđeno poželjni, a ove zime su dosegli pik popularnosti. Stoga, dizajneri su odlučili da i za prolećne i letnje kolekcije osmisle nešto tanje verzije ovih zanimljivih dodataka autfitu. U ovom momentu ne postoji poznata ličnost niti influenser koji u svom vlasništvu nema makar jedan ovakav komad.

#6 Suknje i kratke pantalone – začini svoj ormar

Još jedna velika odluka dizajnera bila je da ove godine uvedu dosta rodno neutralnih komada, te ćemo se često na nedeljama mode susretati sa muškim suknjama i kratkim pantalonama. Ova dva komada su stupila na scenu tokom jeseni i zime 2021. godine i naišla su na jako dobar odgovor publike. Suknje za muškarce postaju sve modernije, a kratke pantalone – komadi koji su nešto između suknje i šorca, polako dostižu jednak popularitet.

#7 Psihodelične boje – beg od stvarnosti

Predstavljamo vam jedan od najveselijih novih trendova koji se pojavio u skorije vreme. Modni kritičari kažu da je očigledno da nam dizajneri ovim putem poručuju da nam njihova dela metafoirički mogu služiti kao sredstvo za buđenje mašte i večiti beg od stvarnosti. Svi dizajni odišu apstraktnim printovima drečavih boja, jer su umetnici želeli da verodostojno predstave vajb italijanskih letnji noći.

#8 Kožni elementi – klasična elegancija 

Ovaj trend traje jako dugo i planira da se još duže zadrži. Predstavlja jedan od najvećih klasika u kojima se oblici ne menjaju previše, već samo boja. Dizajneri bacaju veliki fokus na kvalitet obrade ovakvih elemenata i izrada svakog od njih traje dosta duže od izrade komada za bilo koji prethodno spomenuti trend. Iz tog razloga, umetnici kažu da se, izrađujući ovaj stil robe, vode onom poznatom – manje je više.

#9 Majice šireg kroja – lakše se diše

Zahvaljujući globalnom zagrevanju, svake nove godine bivamo upoznati sa sve većim letnjim temperaturama. Upravo zato, dizajneri su nam izašli u susret tako što su uveli šire, lepršavije majice pogodne za baš takve vremenske prilike. 

#10 Zelena boja – ogledalo proleća

Zelena boja predstavlja prirodu i odraz slobode. Sve više postaje aktuelna baš iz razloga što je nesumnjivo jedna od najsvestranijih boja koje se mogu adaptirati uz većinu stilova. Kažu da je ona ogledalo proleća kroz odeću. Ukoliko neko želi solidan monohromatski autfit – zelena bi definitivno trebalo da bude njegov izbor.

Ovo je skraćena verzija svih najvećih modnih trendova za muškarce, koji nas očekuju vrlo uskoro, te budite brzi i, prateći naše sjajne predloge, modernizujte svoj ormar na vreme. Prijatelji će smatrati da ste pravi trendseter!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sandra Stanojković)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here