1200 sadnica drveća posađeno u Mačvanskoj Mitrovici

0
747

U okvu akcije „Nedelja za zeleniju Vojvodinu”, u centru Mačvanske Mitrovice posađeno je 1200 sadnica topola, katalapa, hrasta, crnog bora i drugih vrsta drveća.

U ovoj akciji učestvovali su đaci Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod”, uz pomoć sugrađana i članova Saveta Mesne zajednice. Sadilo se u školskom dvorištu, dvorištu objekta predškolske ustanove, uz kej i uz put prema Zasavici.

Kako je istaknuto, pored Mačvanske Mitrovice u toku ove nedelje akcija ozelenjavanja biće realizovana i u ostalim mačvanskim mesnim zajednicama koje pripadaju Gradu Sremska Mitrovica i da će u realizaciji iste biti uključeni sportski klubovi, lovačka udruženja i meštani.

Petar Samardžić, direktor mitrovačke Agencije za ruralni razvoj veoma je zadovoljan inicijativom i željom stanovnika, odnosno pre svega predstavnika mesnih zajednica severnog dela Mačve da se uključe u akciju Pokrajinske vlade.

Reč je o akciji „Nedelja za zeleniju Vojvodinu” koja je na teritoriji našeg grada otpočela u Mačvanskoj Mitrovici, ali ubrzo će se akciji priključiti i ostale mesne zajednice sa prostora severne Mačve. Značaj ove akcije je višestruk, pre svega doprineće očuvanju tla, zaštiti zemlje od erozije, zaštiti naselja i polja od udara jakih vetrova, a o zdravstvenom apsektu možda je suvišno i govoriti, posebno sada kada je sve više oboljenja disajnih organa i kada je vazduh koji udišemo sve zagađeniji”, rekao je Samardžić.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here