58. Trka ulicama grada

0
505

Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Ustanovom Atletski stadion, AK Srem, AK Sirmijum i Zborom atletskih sudija, u petak,  5. novembra, organizuje 58. tradicionalnu trku ulicama grada.

Trke počinju u 11 časova, u centru grada ispred NLB banke. U sklopu trka održaće se i memorijalna trka „Milovan Lazarević-Ćaza” u znak sećanja na rano preminulog atletičara AK Srem koji je 14 puta bio pobednik na ovim trkama. To će biti trka 3. i 4. razreda SŠ-omladinci 1200 m, a pobednik dobija prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo.

Pravo učešća imaju samo učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica, a održaće se i trke vojske i policije Srbije i KPZ. Takmičari iz drugih gradova nemaju prava učešća.

Škole su u obavezi da za svoje učenike obezbede listiće koji će sadržati podatke učenika i pečat škole.

Posle svake održane trke odmah se proglašavaju pobednici i dodeljuju se nagrade a ekipni pobednici se proglašavaju nakon svih istrčanih trka. Ekipno bodovannje će se vršiti po sistemu 5-3-1 gde prvo mesto donosi ekipi 5 bodova, drugo 3 boda a treće 1 bod. Škola sa najviše bodova je pobednik.

Za pojedinačne pobednike predviđene su medalje, a za ekipne pobednike (ukupno u ženskoj i muškoj konkurenciji) pehari. Škola može da prijavi neograničen broj učesnika, a za ekipni plasman boduje se 3 najbolje plasirana učenika, posebno u ženskoj, a posebno u muškoj konkurenciji.

Za vreme uličnih trka u periodu od 10,30 do 15 sati biće zatvorene sledeće ulice u gradu:

– Sv. Dimitrija

– Masarikova

– Zmaj Jovina

– Dositejeva

– Sv. Save

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here