Albanac s Kosova ušao u vatru da bi spasao Srpkinju Ivanu

1
3496
Foto: 20min.ch

Albanca s Kosova koji živi u Ženevi u Švajcarskoj, tamošnji mediji smatraju herojem jer je rizikovao život da bi spasao jednu devojku iz Srbije.

Mexhid s Kosova pre nekoliko dana video je dim kako izlazi iz stana i čuo pozive u pomoć jedne žene i bez razmišljanja je ušao između plamena i dima kako bi spasao Ivanu, prenosi Zeri.info.

– Neko je vikao sa jednog balkona. Dim je izlazio kroz prozor dole, potrčao sam i ušao, bilo je toliko dima da nisam mogao nikoga pronaći. Izašao sam da odahnem i vratio se, tada sam Ivanu mogao odvući do prozora, ali ne i izvući je. Jedan komšija mi je dao vlažnu krpu, opet sam otišao jer sam mislio da je dete još u stanu, a onda su stigli i vatrogasci – rekao je Mexhid švajcarskim medijima.

Portal 20min.ch je preneo da je priča tim lepša što je Ivana Srpkinja, a Mexhid Albanac s Kosova, narodi koji su ratovali međusobno.

Ovaj 26-godišnjak, koji je takođe bio u bolnici na jedan dan, naravno nije znao za Ivanino poreklo.

– Čak i da sam znao, ništa se ne bi promenilo. Nisam mislio. Trebalo je spasiti život, srpski ili albanski, svejedno – kaže on.

Mexhid nije samo ugrozio svoje zdravlje ovom prilikom. Bez dokumenata je i nije imao interesa da bude razotkriven. Danas se nada da mu njegov altruizam neće naškoditi.

– Nikad ga neću razočarati – kune se Ivana.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here